Zakelijk
Zonnepanelen

Hieronder leest u alles over zakelijk zonnepanelen in Nederland!

 

Zonnepanelen Zakelijk.


In Nederland moet de CO₂-uitstoot tegen 2030 met 50% zijn verminderd. Dit betekent dat ook ondernemers moeten verduurzamen. Een populaire keuze is investeren in zonnepanelen, vanwege hun duurzame karakter en de aanzienlijke verlaging van energiekosten. Ondernemers zien niet alleen hun energierekening dalen, maar ontvangen ook een beter energielabel en verbeteren hun duurzame imago. Bovendien maken fiscale voordelen en subsidies de investering nog aantrekkelijker.

Onze diensten:

 • Geschikt voor zzp'ers tot grootverbruikers
  Installatie op dak of als vrijstaande opstelling
 • Gratis afhandeling van subsidieaanvragen
 • Beheer, onderhoud en Scope 12 inspectie
 • Installatie door ervaren, gecertificeerde monteurs

Heeft u vrije ruimte op het dak van uw bedrijfspand? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen. Samen dragen we bij aan de energietransitie en profiteren we van diverse financiële en milieutechnische voordelen.

Wat zijn zonnepanelen Eigenlijk?


Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit een verzameling zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. De zonnecellen bestaan uit twee lagen silicium, waarbij de onderste laag negatief geladen elektronen bevat en de bovenste laag positief geladen gaten heeft. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt, worden de elektronen in de onderste laag gestimuleerd en verplaatsen zich naar de bovenste laag, waardoor er een stroom ontstaat. Deze gelijkstroom wordt vervolgens via kabels naar een omvormer geleid, die de stroom omzet in bruikbare wisselstroom. De wisselstroom kan dan worden gebruikt om elektrische apparaten van stroom te voorzien of worden opgeslagen in een accu voor later gebruik. Zonnepanelen zijn een duurzame en milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te wekken en worden steeds vaker gebruikt als alternatieve energiebron.

Zonnepanelen Optimalisatie.


Veel leveranciers beweren ‘slimme zonnepanelen’ te leveren. Hierbij wordt je door de elektronica ontzorgd. Het belangrijkste aspect van een zonnestroom-systeem blijft echter het ontwerp. En natuurlijk een goede afstemming op je eigen wensen en specifieke situatie. Dankzij een netwerk van ervaren specialisten blijven wij goed op de hoogte van de mogelijkheden. Zo krijg je een optimaal rendement van je investering. Je installatie wordt altijd ontworpen door TU Eindhoven opgeleide engineers.

Waarom zonnepanelen?


Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in het opwekken van schone zonne-energie, en dit is in Nederland goed te zien doordat we per persoon het hoogste aantal zonnepanelen op de daken hebben liggen. Dit geeft aan dat we ons steeds bewuster worden van de voordelen die zonnepanelen kunnen bieden. Het plaatsen van een zonnepanelen installatie neemt een heleboel voordelen met zich mee:


 • Lagere energierekening: Met zonnepanelen op je dak kun je onafhankelijker worden van energieleveranciers. Dit kan vooral gunstig zijn wanneer de energieprijzen hoog zijn of er geen energie-infrastructuur beschikbaar is.

 • Verhoogde pand- of woningwaarde: Een huis met zonnepanelen heeft vaak een hogere waarde dan een huis zonder zonnepanelen, wat gunstig kan zijn als je je huis wilt verkopen.

 • Milieuvriendelijk: Zonne-energie is schoon en duurzaam en draagt niet bij aan de uitstoot van broeikasgassen of luchtvervuiling.

Zonnepanelen Installeren.


Connect Techniek staat voor kwaliteit. We luisteren graag naar je wensen en maken aan de hand daarvan het juiste legplan voor je dak. We gaan uiterst nauwkeurig te werk. We kiezen de juiste producten voor je en geven verschillende opties waar je uit kan kiezen.

Als volledig onafhankelijk installateur kunnen wij alle merken en alle types leveren. Of het nu gaat om micro-omvormers, string-omvormers of een optimizer-gebonden systeem. Ook in de panelen zelf heb je alle keuzevrijheid. Van voordelige mono-panelen tot duurzame glas-glas panelen. Of panelen met een extra hoog vermogen. Voor ieder budget kunnen wij een systeem samenstellen met een goed rendement en een interessante terugverdientijd. Zo ben je ervan verzekerd dat je jarenlang profijt hebt van je installatie met het best mogelijke rendement.

Hoe werkt ons Installatie-proces?


 1. Legplan opstellen, Na een mogelijk adviesgesprek met een van onze adviseurs, maken we een plan waarin we de plaatsing van de installatie vastleggen. Als het plan is goedgekeurd, kunnen we (met je toestemming) ter plaatse een inspectie uitvoeren om te beoordelen of dit installatie technisch haalbaar is.

 2. Zonnepanelen worden geplaatst, Het montage-team zal ter plaatse komen om de installatie uit te voeren. Twee monteurs zullen het dak opklimmen om de panelen te installeren, terwijl een elektricien tegelijkertijd de kabels zal aanleggen en de omvormer zal plaatsen.

 3. Monitoring/zonnepanelen app, Nadat de installatie is voltooid, krijg je toegang tot je persoonlijke systeem via de zonnepanelen-app. Deze app is volledig veilig dankzij het privé-portaal dat is opgezet. Hiermee kun je het rendement van je zonnepanelen direct bijhouden. Bovendien houdt ons monitoringteam toezicht op je installatie. Mocht er iets mis zijn, dan nemen wij direct contact met je op.

 4. Van de zon genieten!, De installatie kan doorgaans binnen één dag worden voltooid, zodat je direct kunt beginnen met genieten van je opgewekte groene energie!

Het belang van een erkende zonnepanelen installateur


Helaas komt het maar te al te vaak voor dat zonnepanelen niet goed worden aangesloten. Bij een incorrect aangesloten zonnepaneel is er brandgevaar. We zien het vaak in de praktijk. Connectoren die met verkeerde gereedschap worden gemaakt. Installaties die niet of incorrect worden geaard. Een grote inductielus tijdens de montage van de zonnepanelen. Dit maakt bijvoorbeeld de kans groter dat je schade krijgt aan panelen en omvormer wanneer het bliksemt. Ga voor zekerheid en laat je zonnepanelen door ervaren installateurs aansluiten op je meterkast. Als erkend installateur met zegelrecht zijn wij gedreven om een installatie veilig en conform de regelgeving op te leveren.

Schaduw Berekening.


Bij het installeren van zonnepanelen is de ligging ervan belangrijk. Wanneer de zonnepanelen in de schaduw worden geplaatst, heeft dit een negatief effect op de energieopwekking.  Een onprofessionele installatie kan dan minder energie opwekken dan je van te voren had verwacht. Ook al heeft je dak geen optimale ligging, of je hebt last van schaduwvorming door bomen, een schoorsteen of rookgasafvoer, kunnen alsnog zonnepanelen worden geplaatst. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor Power Optimizers. Deze zorgen voor continue monitoring en bijsturing van elke zonnepaneel. Hierdoor optimaliseer je de energieopbrengst.

Bij het modelleren van een legplan voor je zonnepanelen controleren wij je dak situatie. Wij maken voor elke dak een 3D computermodel en berekenen welke zonnepanelen last hebben van schaduw. Wij kunnen dan het effect over het hele jaar modelleren en zorgen voor een optimaal legplan van de zonnepanelen. Het gebruik van Power optimizers wordt alleen toegepast bij panelen die in de schaduw liggen. Panelen die in volle zon liggen, hebben deze namelijk niet nodig. Dit drukt onnodige kosten en levert je uiteindelijk veel meer stroomopbrengst op. Een Power optimizer heeft namelijk ook stroom nodig om te functioneren.

Omvormers & micro omvormers.


Bij een zonnepanelen installatie zijn er 2 belangrijke onderdelen, de zonnepanelen en de omvormer. De zonnepanelen zetten zonne-energie om in gelijkstroom. Om deze energie in huis te gebruiken zet de omvormer deze om in 230 V wisselstroom. Er bestaan 2 types omvormers, de string en micro omvormers. Bij string omvormers maak je wisselstroom aan door panelen in serie te schakelen. Ze hebben een relatief hoge efficiëntie. Bij de betere omvormers zit er ook goed schaduw management algoritme ingebouwd.

Micro omvormers werken los op elke paneel. De zonnepanelen zijn dan parallel geschakeld. Elke micro omvormer zet de gelijkstroom van het zonnepaneel om in wisselstroom. Ze hebben een iets lagere efficiëntie maar ook een aantal voordelen. Zo kan je het systeem bijvoorbeeld makkelijker uitbreiden in de toekomst. We bekijken voor elke situatie specifiek wat van toepassing is en brengen advies uit. Daarbij werken we alleen met topmerken om een professionele installatie op te leveren.

Waarom is een goede omvormer belangrijk?


Een omvormer is essentieel voor een zonnepanelen installatie omdat het de taak heeft om de gelijkstroom, opgewekt door de zonnepanelen, om te zetten in bruikbare wisselstroom. Zonder een omvormer zou de opgewekte gelijkstroom niet bruikbaar zijn voor huishoudelijke apparaten en zou de opgewekte energie verloren gaan.

Bovendien zorgt de omvormer ervoor dat het zonnepanelensysteem optimaal presteert, omdat het de opbrengst van de zonnepanelen regelt en controleert. Een goede omvormer kan bijvoorbeeld zorgen voor maximale energieopbrengst, monitoring van het systeem, en bescherming tegen overbelasting of kortsluiting.

Het is daarom essentieel om de juiste omvormer te selecteren voor jouw zonnepanelen installatie. Een hoogwaardige omvormer kan niet alleen de efficiëntie van het systeem verbeteren, maar kan ook bijdragen aan een langere levensduur van de zonnepanelen en andere componenten van het systeem.

 

Subsidie en Fiscale voordelen Zonnepanelen


Voor zakelijke gebruikers zijn er verschillende subsidies en fiscale regelingen beschikbaar bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo is er de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) die specifiek gericht is op kleinverbruikers (<3x80A) met een jaarlijks verbruik van minimaal 50.000 kWh. Daarnaast kunnen ondernemers gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA), Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA), en de Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) om de kosten te drukken en belastingvoordelen te behalen. Meer informatie vind je op de Rabobank-website.

 

Persoonlijke Dakcheck & Vrijblijvende Advies


De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen, zowel schuine als platte daken. We kunnen een dak check voor je uitvoeren om te kijken of je dak geschikt is zonnepanelen. Is je dak geschikt? Dan kunnen we gratis een vrijblijvende offerte voor je uitbrengen. Hierbij houden wij rekening met je situatie, je dakligging, de hellingshoek van je dak, schaduwvorming en bomen. Zo kunnen we nauwkeurig berekenen hoeveel schone energie de zonnepanelen je kunnen opleveren.

Offerte Zonnepanelen  Aanvragen? 


Laat uw gegevens achter, en een van onze experts zal contact met u opnemen. Onze offertes en adviezen zijn geheel vrijblijvend. Wilt u graag een afspraak maken voor een schouwing of bezoekje aan onze showroom? Vernemen we dat graag!

CONTACT

  Zonnepanelen Showroom Roermond.


  Onze showroom, gevestigd in Roermond, biedt een inspirerende omgeving waar je onze producten kunt bekijken en ervaren. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften en budget, natuurlijk samen met een kopje koffie! Een huisscan ter plaatsen is ook mogelijk.

  Laat je inspireren.

   

  Gizela Mikova
  Gizela Mikova
  2024-04-26
  Ik heb een zeer goede ervaring met het bedrijf Connect Techniek. Bij mij thuis hebben ze onlangs een hybride warmtepomp geïnstalleerd. Ze zijn professioneel, deskundig, zeer vriendelijk, klantgericht, werken netjes en hard! Ze namen altijd de tijd om uit te leggen wat voor mij onduidelijk was en moedigden mij aan om indien nodig verdere vragen te stellen. Alles is goed gegaan vanaf de dag van het eerste contact, via woninginspectie, technische ondersteuning in de showroom van het bedrijf, installatie tot en met de hulp bij de subsidie aanvragen. Ik raad dit bedrijf zeker aan!
  Lutz Engel
  Lutz Engel
  2024-04-24
  Het montageteam van Connect-Techniek heeft in 2 dagen een nieuwe electrische warmtepomp en 12 zonnepanelen geinstalleerd. Het resultaat in perfect! Vakkundig en goed geinformeerd bij het complete traject. Dit bedrijf is zeker aan te bevelen!
  Frans Palmen
  Frans Palmen
  2024-04-05
  Super goed bedrijf, reageren accuraat en komen afspraken na. Werkzaamheden goed en zeer netjes gedaan, aardige installateurs die goede uitleg geven. Al met al een aanrader.
  Hans Raafs
  Hans Raafs
  2024-03-31
  Zeer prettige ervaring. Van het bestellen t/m het plaatsen goede en duidelijke communicatie. Duidelijke uitleg over subsidie aanvraag. En zeer kundige en aardige monteurs in de buitendienst. Kan het iedereen aanbevelen. Hans - Venray
  Bas Tegels
  Bas Tegels
  2024-03-08
  Zonnepanelen laten plaatsen door Connect Techniek, Zeer tevreden! Snel en zeer netjes geplaatst!
  Wil den hollander
  Wil den hollander
  2024-03-06
  Installatie van de Daikin warmtepomp is zeer vakkundig geplaatst door Connect Techniek. Heel vriendelijk personeel en alles netjes achtergelaten!
  Bart Florian
  Bart Florian
  2024-02-24
  Na een deskundige en uitvoerige ontmoeting bij Connect Techniek in Roermond hebben we levering en montage ervan direct aanbesteed. De montage, uitleg en in werking stelling werd zeer prettig uitgevoerd door hardwerkende, deskundige en zeer nette personen. Ook de interne contacten met Connect Techniek verliep zeer prettig. Een aanrader is op zijn plaats.
  A.Ph. de Haze
  A.Ph. de Haze
  2024-02-18
  Goede ervaring met dit bedrijf, zowel in de advisering/meedenken als de plaatsing van de warmtepomp en warmtepompboiler en de zonnepanelen.
  Dick Cos
  Dick Cos
  2024-02-02
  Het persoonlijk gesprek, de offerte, de eindfactuur met stappenplan voor de subsidie aanvraag, het is allemaal perfect geregeld. De monteurs werken hard en nauwkeurig, gunnen zich weinig tijd voor koffie. De opbouw van de warmtepomp en zonnepanelen zijn perfect en netjes gemonteerd. De montage was binnen de afgesproken levertijd.