Alles over
Warmtepomp

Hieronder leest u alles over de soorten en verschillende warmtepompen in Nederland!

 

Waarom een Warmtepomp eigenlijk?


Een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw verwarming en warmwatervoorziening te regelen, is essentieel. Een uitstekend voorbeeld van zo'n systeem is de warmtepomp. Of u nu streeft naar zelfvoorziening, kostenbesparing op uw energierekening, verbetering van het energielabel van uw woning of een bewustere omgang met onze planeet's hulpbronnen, de keuze voor een warmtepomp kan het verschil maken. Het is echter van cruciaal belang om de juiste keuze warmtepomp voor uw situatie te kiezen.

Voordelen en Terugverdientijd Warmtepomp.


Voor huiseigenaren zijn er grote voordelen. Een warmtepomp is zeer energiezuinig. Afhankelijk van het type warmtepomp wordt ongeveer 70% – 80% van de door de warmtepomp geleverde warmte gratis uit de bodem, lucht of grondwater gehaald. Het rendement is daardoor een stuk hoger dan een CV-ketel. Een warmtepomp verbruikt minder energie dan een CV-ketel. Met een hybride verwarmingssysteem vervang je een deel van het gasverbruik door duurzame energie. De terugverdientijd van een warmtepomp is afhankelijk van diverse zaken.

Welke Warmtepomp past bij mij?

Volledig Elektrisch Warmtepomp.


Met een volledig elektrische warmtepomp, zoals de naam al suggereert, ga je volledig elektrisch verwarmen en neem je afscheid van gas als energiebron. Deze warmtepomp zorgt zowel voor de verwarming van je huis als voor het opwarmen van warm tapwater. In plaats van een traditionele cv-ketel wordt een boilervat gebruikt om je huis van warm water te voorzien.

Een goed geïsoleerde woning is essentieel voor een effectieve werking van de all-electric warmtepomp. Daarnaast vereist dit systeem een verwarmingssysteem met lage temperatuur. De initiële investering is doorgaans groter dan bij een hybride warmtepomp, maar met een all-electric warmtepomp ben je volledig klaar voor de toekomst.

Hybride met Cv-ketel.


Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van deze hybride warmtepomp is dat u een ingebouwde cv-ketel erbij zit. Zo hoeft u geen aparte cv-ketel te nemen indien uw cv-ketel ouder is dan 7 jaar. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en is dus ideaal in combinatie met zonnepanelen. In Nederland gebruiken we over het algemeen gas om een woning te verwarmen. De hybride warmtepomp is dus een goede optie om het gasverbruik te verlagen.

Hybride zonder Cv-ketel.


Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van deze hybride warmtepomp is dat u hem bij een bestaande HR-ketel kunt plaatsen indien deze niet ouder is dan 7 jaar. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en is dus ideaal in combinatie met zonnepanelen. In Nederland gebruiken we over het algemeen gas om een woning te verwarmen. De hybride warmtepomp is dus een goede optie om het gasverbruik te verlagen.

Warmtepomp ISDE Subsidie.


Voor zowel All-Electric als een hybride warmtepomp kan je subsidie krijgen. Voor bijvoorbeeld een Remeha Ace hybride warmtepomp met buitenlucht als bron en met een vermogen van 6 kW, krijg je € 2.700 subsidie. Exact weten hoeveel subsidie er op specifieke warmtepompen is? Bekijk onze warmtepomp producten of raadpleeg een van onze experts. Subsidies lopen al gauw op tot € 3.900 ,-

Warmtepomp Kosten.


Heeft u de keuze gemaakt over welke warmtepomp bij u past? Bekijk ons breed assortiment aan producten met de kosten en subsidie. Staat uw gewenste warmtepomp er niet tussen? Geen probleem, we zijn flexibel in het installeren van warmtepompen. Neem hiervoor contact op met een van onze experts. 

Warmtepomp combineren met Zonnepanelen.


Combineer zonnepanelen met warmtepomp voor een winnende combinatie. Zonnepanelen wekken groene elektriciteit op, die de Warmtepomp gebruikt om je huis te verwarmen. Op zonnige dagen geniet je van gratis warmte, terwijl de warmtepomp automatisch overschakelt naar andere bronnen wanneer dat nodig is. Dit betekent een lagere energierekening, een groenere levensstijl en het comfort van een constant warm huis. De perfecte match voor een duurzame toekomst.

Bekijk Onze Assortiment Warmtepompen.


Bekijk onze brede assortiment aan warmtepompen. Staat uw gewenste warmtepomp er niet tussen? Geen probleem! Wij staan u graag te woord. Interesse in een warmtepomp, vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte Warmtepomp Aanvragen? 


Laat uw gegevens achter, en een van onze experts zal contact met u opnemen. Onze offertes en adviezen zijn geheel vrijblijvend. Wilt u graag een afspraak maken voor een schouwing of bezoekje aan onze showroom? Vernemen we dat graag!

CONTACT

    Bezoek onze Showroom.


    Onze showroom, gevestigd in Roermond, biedt een inspirerende omgeving waar je onze producten kunt bekijken en ervaren. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften en budget, natuurlijk samen met een kopje koffie! Een huisscan ter plaatsen is ook mogelijk.

    Deze Famillies waren u voor.