Veelgestelde Vragen

 

Vragen over zonnepanelen.

1Wat zijn Zonnepanelen?
Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn apparaten die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen gemaakt van halfgeleidermaterialen, meestal silicium, die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit via het fotovoltaïsche effect.
2Hoe werken Zonnepanelen?
Zonnepanelen werken door het fotovoltaïsche effect. Hier is hoe het werkt: zonlicht bestaat uit fotonen, kleine deeltjes met energie. Wanneer zonlicht op de zonnecellen valt, worden deze fotonen geabsorbeerd, waardoor elektronen in de cellen in beweging komen. Deze bewegende elektronen genereren een elektrische stroom die kan worden vastgelegd en gebruikt als elektriciteit
3Wat kosten Zonnepanelen?
De kosten van zonnepanelen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type panelen, het merk, de capaciteit en de complexiteit van de installatie. De totale kosten en de terugverdientijd kunnen variëren op basis van jouw energieverbruik, lokale elektriciteitstarieven en beschikbare financiële stimuleringsmaatregelen. Onze professionele beoordeling kan je helpen de kosten en baten specifiek voor jouw situatie te bepalen.
4Krijg je subsidie voor Zonnepanelen?
Helaas is er geen nationale subsidie meer beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen. Er zijn echter andere voordelen waar je aanspraak op kunt maken. Je kunt bijvoorbeeld de btw die je hebt betaald op de aankoop van zonnepanelen terugvragen bij de belastingdienst, wat kan resulteren in teruggave van honderden euro’s. Bovendien kun je overtollige opgewekte elektriciteit terug leveren aan het net (bekend als salderen), en in sommige regio’s zijn er nog steeds subsidiemogelijkheden beschikbaar.
5Wat zijn de voordelen van Zonnepanelen?
Lagere energierekeningen: Met zonnepanelen kun je je eigen elektriciteit opwekken, waardoor je energiekosten dalen. Milieuvriendelijk: Zonnepanelen verminderen de uitstoot van broeikasgassen en verminderen je ecologische voetafdruk. Verhoogt de waarde van jouw huis: Een zonnepaneelsysteem kan de waarde van je woning verhogen. Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet: Je hebt toegang tot je eigen stroombron, zelfs tijdens stroomstoringen. Beschikbare subsidies en belastingvoordelen: Veel regio’s bieden financiële incentives voor zonnepaneelinstallaties, zoals belastingvoordelen en subsidies.
6Hoeveel Zonnepanelen heb ik nodig voor mijn woning?
Het benodigde aantal zonnepanelen hangt af van je energieverbruik en de beschikbare dakruimte. Een professionele beoordeling kan de optimale configuratie voor jouw behoeften bepalen. Dit omvat het analyseren van je jaarlijkse energieverbruik, de efficiëntie van de gekozen zonnepanelen en de oriëntatie en helling van je dak.
7Wat is het rendement van Zonnepanelen?
Het rendement van zonnepanelen varieert, maar moderne panelen hebben meestal een rendement tussen 15% en 22%. Dit betekent dat ze een bepaald percentage van het opgevangen zonlicht omzetten in elektriciteit. Het rendement wordt beïnvloed door factoren zoals de kwaliteit van de panelen en de omgevingsomstandigheden.
8Hoe lang gaan Zonnepanelen mee?
De meeste zonnepanelen hebben een garantie van 25 tot 30 jaar, maar ze kunnen veel langer meegaan. Na de garantieperiode kunnen ze nog steeds tot 80% van hun oorspronkelijke vermogen behouden. Het is niet ongebruikelijk dat zonnepanelen 40 jaar of langer meegaan.
9Hebben Zonnepanelen onderhoud nodig?
Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig tot geen onderhoud nodig. Maar periodiek zonnepanelen schoonmaken kan nuttig zijn om de prestaties te behouden, vooral als ze bedekt zijn met stof, vuil of vogeluitwerpselen. De frequentie hangt af van lokale omstandigheden, zoals het weer, en in de meeste gevallen is af en toe zelf schoonmaken voldoende om de efficiëntie te handhaven. Het kan echter kostbaar zijn om professionele reinigingsdiensten in te schakelen, dus dat moet worden afgewogen tegen de mogelijke voordelen.
10Wat is de gemiddelde terugverdientijd van Zonnepanelen?
De terugverdientijd van zonnepanelen varieert, maar ligt meestal tussen de 4 en 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals kosten, energieverbruik en lokale elektriciteitstarieven. Na deze periode begin je netto geld te besparen op je energierekeningen, aangezien je eigen elektriciteit gratis is en je mogelijk overtollige energie kunt verkopen aan het net.
11Hoe werkt het terugleveren van opgewekte energie aan de energie leverancier?
Wanneer je overdag een overschot aan energie produceert met je zonnepanelen, wordt deze extra elektriciteit teruggevoerd naar het elektriciteitsnet. Dit overschot kan worden vergoed door je energieleverancier of wordt in mindering gebracht op de elektriciteit die je later op de dag of ‘s nachts van het net afneemt, vooral wanneer je zonnepanelen niet actief zijn. Deze praktijk staat bekend als “salderen.”

Vragen over omvormers.

1Wat is een omvormer?
Een omvormer is een elektronisch apparaat dat de gelijkstroom (DC) die wordt gegenereerd door zonnepanelen omzet in wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in jouw huis of bedrijf.
2Waarom heb ik een omvormer nodig voor mijn zonnepanelen?
Zonnepanelen produceren gelijkstroom, terwijl de meeste huishoudelijke apparaten werken op wisselstroom. De omvormer is essentieel omdat het de opgewekte energie omzet naar een vorm die direct kan worden gebruikt of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.
3Welke soorten omvormers zijn er?
Er zijn verschillende soorten omvormers, waaronder stringomvormers, micro-omvormers en power optimizers. De keuze hangt af van jouw systeemconfiguratie en specifieke behoeften.
4Wat is het verschil tussen stringomvormers en micro-omvormers?
Stringomvormers worden meestal gebruikt bij systemen waarbij meerdere zonnepanelen in serie zijn geschakeld, terwijl micro-omvormers direct aan elk zonnepaneel worden gekoppeld. Micro-omvormers kunnen individuele panelen onafhankelijk optimaliseren, terwijl stringomvormers de prestaties van de hele reeks beïnvloeden.
5Hoe lang gaat een omvormer mee?
De levensduur van een omvormer varieert, maar de meeste omvormers hebben een garantie van 10 tot 25 jaar. Het is echter gebruikelijk dat ze meer dan 10 jaar meegaan.
6Hoe kan ik de prestaties van mijn omvormer monitoren?
Omvormers worden geïnstalleerd met monitoringssystemen waarmee je de prestaties van je zonnepaneelsysteem in realtime zeer gemakkelijk met je telefoon kunt volgen.
7Wat te doen als mijn omvormer een storing heeft?
Als je omvormer een storing vertoont, neem dan contact op met ons om de oorzaak vast te stellen en eventuele reparaties uit te voeren. In veel gevallen kan een omvormer worden gerepareerd of vervangen onder garantie.

Vragen over thuisbatterijen.

1Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij, ook wel een energieopslagsysteem genoemd, is een apparaat dat elektriciteit opslaat die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere bronnen. Het maakt het mogelijk om elektriciteit te gebruiken wanneer de zon niet schijnt of tijdens stroomstoringen.
2Waarom zou ik een thuisbatterij overwegen?
Thuisbatterijen bieden meerdere voordelen, waaronder het vermogen om zonne-energie op te slaan voor gebruik ‘s nachts, tijdens piekuren of bij stroomstoringen. Ze verhogen ook de onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.
3Hoe werkt een thuisbatterij?
Thuisbatterijen slaan elektriciteit op die wordt opgewekt door zonnepanelen of het elektriciteitsnet. Wanneer de vraag naar elektriciteit stijgt, kan de opgeslagen energie worden vrijgegeven om aan de behoeften van jouw huis te voldoen.
4Hoe lang gaat een thuisbatterij mee?
De levensduur van een thuisbatterij varieert afhankelijk van het merk en het type batterij, maar de meeste hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar.
5Wat is de capaciteit van een thuisbatterij?
De capaciteit van een thuisbatterij wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en varieert afhankelijk van het model. Je kunt de capaciteit kiezen op basis van jouw energiebehoeften.
6Hoe wordt een thuisbatterij opgeladen?
Een thuisbatterij kan worden opgeladen via zonnepanelen, het elektriciteitsnet of beide. Tijdens periodes van lage vraag of overproductie kunnen zonnepanelen de batterij opladen.
7Kan een thuisbatterij mijn woning van stroom voorzien tijdens een stroomstoring?
Ja, veel thuisbatterijen zijn ontworpen om te werken als een noodstroomvoorziening tijdens stroomstoringen, waardoor essentiële apparaten kunnen blijven werken.
8Wat kosten thuisbatterijen?
De kosten van thuisbatterijen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de capaciteit van de batterij, het merk en de extra functies. Onze professionele beoordeling kan je helpen de kosten en baten specifiek voor jouw situatie te bepalen.
9Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij ?
De terugverdientijd van een thuisbatterij kan variëren afhankelijk van factoren zoals energieverbruik, kosten en lokale elektriciteitstarieven. In sommige gevallen kan het rendabel zijn, vooral als je profiteert van piek-tariefverlagingen of stroomstoringen vaak voorkomen. Onze professionele beoordeling kan je helpen de juiste beslissing te nemen voor jouw situatie.

Erkend installatiebedrijf  en Erkend leerbedrijf.


Wij zijn erkend installateur van veel merken, zodat u alle vrijheid hebt in uw keuze. Of we kunnen u bijstaan met een goed en gedegen advies voor uw specifieke situatie. Zo kunt u jarenlang onbezorgd genieten van een betrouwbare (en veilige!) duurzame oplossing.

Showroom Zonnepanelen & Warmtepompen.


Bezoek onze zonnepanelen en duurzame technieken showroom in Roermond. Hier kan je terecht voor persoonlijke gesprek en advies over zonnepanelen, omvormers, thuisaccu en warmtepompen. Neem gerust een kijkje rond en kijk naar de mogelijkheden. We kunnen ook gelijk een dak check voor je doen, om te kijken of  je dak geschikt is voor zonnepanelen.

Openingstijden.


In onze showroom krijg je vrijblijvend advies en kan je met al je vragen terecht op gebied van Zonnepanelen, duurzame energie en airco’s. We open zijn van maandag t/m vrijdag .

Openingstijden zijn van 9:00 tot 17:00. Zaterdag eventueel op afspraak. Je kan ook contact met ons opnemen via het contact formulier of onderstaande telefoon nummers.

Wilt u graag een afspraak maken voor een schouwing of bezoek aan onze showroom? Laat uw gegevens achter, en een van onze medewerkers zal contact met u opnemen.

CONTACT

  LOCATIE

   

  Dick Cos
  Dick Cos
  2024-02-02
  Het persoonlijk gesprek, de offerte, de eindfactuur met stappenplan voor de subsidie aanvraag, het is allemaal perfect geregeld. De monteurs werken hard en nauwkeurig, gunnen zich weinig tijd voor koffie. De opbouw van de warmtepomp en zonnepanelen zijn perfect en netjes gemonteerd. De montage was binnen de afgesproken levertijd.
  D WV
  D WV
  2024-01-29
  Het was ons eerste bedrijf waar we naar toe zijn gegaan en door het correcte en eerlijke advies niet verder meer gezocht. Ook de installatie van de warmtepomp perfect geregeld. Netjes afgewerkt en heel vriendelijke monteurs . Ook de hulp achteraf bij advies en vragen. Zeker een aanrader.
  Mart Aben
  Mart Aben
  2024-01-27
  Bedrijf om plezierig zaken mee te doen. De montage is soepel en vlug verlopen dankzij de positieve instelling van de montageploeg. Alles supper gemonteerd en opgeruimd. Zeer tevreden.
  Ger Sliwinski
  Ger Sliwinski
  2024-01-26
  Duidelijke informatie en goed advies waarbij de diverse aspecten welke van belang zijn voor de keuze van welke zonnepanelen te kiezen en hoe deze op het dak gelegd worden aan bod zijn gekomen. Afgerond met een scherpe offerte, gevolgd door goede communicatie. Een echte aanrader dus!!
  Theo Tegels
  Theo Tegels
  2024-01-23
  Heelgoed bedrijf goede uitleg en informatie duidelijk snelle levering en plaatsing Mooi en netjes gewerkt. Dit bedrijf is zeker aan te raden
  peter jonkers
  peter jonkers
  2024-01-05
  zeer gemotiveerd en vakbekwaam personeel.Plaatsing warmtepomp prima verlopen en keurig afgewerkt.
  Marius Timis
  Marius Timis
  2023-12-16
  Bij dit bedrijf heb ik zonnepanelen geplaatst. Ik had een heel goede ervaring
  Ferale Mauro
  Ferale Mauro
  2023-12-16
  Ik heb bij dit bedrijf zonnepanelen geplaatst, een hele goede ervaring. Ik vond ze de beste prijs in de omgeving. aanbevelen
  Maurice Hamers
  Maurice Hamers
  2023-12-11
  Warmtepomp en warmtepomp boiler. Via site solvari aan connect techniek gekomen. Door faillissement van één andere installatietechniek was ik dringend op zoek naar één bedrijf die warmtepompen levert en installeert wat blijkbaar een groot probleem is want andere doen alleen hybride pompen. Na 2 offertes ben ik daar even naar het bedrijf gereden om de puntjes op de i te zetten. Levertijd gemiddeld 8 weken op dat moment maar omdat ik in een koude situatie zat thuis door het faillissement van een ander wilde connect techniek proberen om mij binnen 5 weken van warmte te voorzien. Connect techniek krijgt van ons 10 sterren. Binnen 4 weken hebben ze de warmtepomp en de warmtepomp boiler geleverd en aangesloten. Vriendelijke mensen op kantoor en bedrijf, en bekwame medewerkers die de vriendelijkheid zelf zijn op lokatie bij ons thuis. Als wij straks voor zonnepanelen uitbreiding gaan zal ik mij beslist weer bij connect techniek Roermond melden. Top mensen en bedankt. Groetjes familie Hamers Heerlen