Bespaar Slim: Tips voor een lagere energierekening!

Geplaatst op 29 maart 2024

We kennen het allemaal wel: die onaangename verrassing wanneer de energierekening binnenkomt. Gelukkig zijn er een hoop manieren om uw energieverbruik te verminderen en geld te besparen op uw rekeningen. In dit artikel delen we enkele handige tips om uw energierekening te verlagen zonder dat u daarvoor inlevert op comfort.

Tip 1: Maak gebruik van Zonnepanelen.


Zonnepanelen zijn een fantastische investering om uw energiekosten te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst. Door gebruik te maken van de gratis energie van de zon, kunt uw eigen elektriciteit opwekken en minder afhankelijk worden van het reguliere elektriciteitsnet. Dit betekent niet alleen dat u kunt besp aren op uw energierekening, maar ook dat u bijdraagt aan het verbeteren van het milieu.

Tip 2: Investeer in een Warmtepomp.


Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving, zoals de lucht, bodem of water, om uw huis te verwarmen zonder dat daarbij fossiele brandstoffen worden verbrand, wat niet alleen gunstig is voor het milieu, maar op de lange termijn ook uw energierekening kan verlagen. Door te investeren in deze duurzame oplossing, draagt u bij aan een groenere toekomst terwijl u tegelijkertijd geniet van een comfortabel binnenklimaat en minder afhankelijker wordt van traditionele verwarmingssystemen.

Tip 3: Maak gebruik van ISDE Subsidies & 0% btw.


Maak gebruik van de verschillende energiebesparende regelingen en subsidies die beschikbaar zijn, zoals de ISDE Subsidie voor warmtepompen: Voor zowel All-Electric als een hybride warmtepomp kan u subsidie krijgen. Voor bijvoorbeeld een Remeha Ace hybride warmtepomp met buitenlucht als bron en met een vermogen van 6 kW, krijgt u € 2.700 subsidie. Exact weten hoeveel subsidie er op specifieke warmtepompen is? Bekijk onze warmtepomp producten of raadpleeg een van onze experts. Subsidies lopen al gauw op tot € 3.900 ,-. Op zonnepanelen geldt er een btw vrijstelling, u betaalt geen btw over uw zonnepanelen installatie.

Tip 4: Verbeter de Isolatie van uw woning.


Een goed geïsoleerd huis houdt warmte beter vast in de winter en houdt het koeler in de zomer, waardoor uw verwarmings- en koelingskosten worden verlaagd. Controleer de isolatie in uw huis en overweeg om extra isolatie toe te voegen waar nodig, zoals in de zolder, muren en ramen. Overweeg ook om enkelglas te vervangen door dubbelglas, wat kan helpen om uw huis nog energie-efficiënter te maken en uw comfort te verbeteren.

Tip 5: Verwarm alleen de ruimte waar u bent.


Een eenvoudige maar effectieve manier om energie te besparen is door alleen de ruimte te verwarmen waar u zich op dat moment bevindt. Dit betekent dat u de thermostaat lager kunt zetten in kamers waar niemand aanwezig is of die even niet in gebruik zijn. Door alleen te verwarmen waar nodig, kunt u aanzienlijk besparen op uw verwarmingskosten zonder in te leveren op comfort.

Benieuwd naar de volgende stap in uw verduurzamingsproces? Maak dan een afspraak en breng een bezoek aan onze showroom, waar onze adviseurs klaarstaan om u te voorzien van deskundig advies.

Belangrijke laatste Weetjes!

Bezoek onze Showroom.


Onze showroom, gevestigd in Roermond, biedt een inspirerende omgeving waar je onze producten kunt bekijken en ervaren. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften en budget, natuurlijk samen met een kopje koffie! Een huisscan ter plaatsen is ook mogelijk.

Deze Famillies waren u voor.