Nieuwe cv-ketel of warmtepomp? 

Geplaatst op 25 maart 2024

Bij Connect-Techniek begrijpen we dat de keuze voor een nieuw verwarmingssysteem een belangrijke beslissing is. Met de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie en verwarmingstechnologieën is het begrijpelijk dat veel mensen zich afvragen wat nu de beste optie is: een nieuwe cv-ketel of een warmtepomp? In dit artikel zullen we deze vraag onder de loep nemen.

Verchil tussen cv-ketel en Warmtepomp?


Het verschil tussen een cv-ketel en een warmtepomp ligt voornamelijk in de manier waarop ze warmte produceren. Een cv-ketel werkt op gas en verwarmt water dat vervolgens door radiatoren of vloerverwarmingssystemen stroomt om de ruimte te verwarmen. Aan de andere kant werkt een warmtepomp op elektriciteit en haalt het warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater om een woning te verwarmen. Dit maakt warmtepompen aanzienlijk energie-efficiënter en milieuvriendelijker dan cv-ketels, omdat ze geen directe uitstoot van broeikasgassen veroorzaken tijdens het verwarmingsproces.

Welke Warmtepomp past bij mij?

Warmtepomp vanaf 2026 verplicht


Vanaf 2026 wordt de hybride warmtepomp de standaard voor het verwarmen van woningen in Nederland. Dit betekent dat huiseigenaren verplicht zijn om bij de vervanging van hun cv-ketel over te stappen op een duurzaam alternatief, zoals een hybride warmtepomp, volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een warmtenet. Deze maatregel is bedoeld om de transitie naar duurzame energie te versnellen en het gasverbruik te verminderen.

Subsidie voor warmtepompen


De overheid biedt subsidie aan voor de aanschaf van een warmtepomp, bekend als de ISDE-subsidie. Voor zowel All-Electric als een hybride warmtepomp kan je de subsidie krijgen. Voor bijvoorbeeld een Remeha Ace hybride warmtepomp met buitenlucht als bron en met een vermogen van 6 kW, krijg je € 2.700 subsidie. Exact weten hoeveel subsidie er op specifieke warmtepompen is? Bekijk onze warmtepomp producten of raadpleeg een van onze experts. Subsidies lopen al gauw op tot € 3.900 ,-

Conclusie


In de keuze tussen een nieuwe cv-ketel en een warmtepomp zijn er verschillende factoren om te overwegen, waaronder kosten, duurzaamheid en regelgeving. Met de verplichting vanaf 2026 om over te stappen op een duurzamer alternatief, zoals een hybride warmtepomp, wordt de overstap naar duurzame energie gestimuleerd. Bij Connect-Techniek begrijpen we dat deze keuze niet altijd eenvoudig is. Daarom staan onze experts klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuze voor uw situatie. Of u nu kiest voor een cv-ketel of een warmtepomp, met onze ondersteuning bent u klaar voor een energiezuinige en duurzame toekomst.

Offerte Wartmepomp Aanvragen? 


Laat uw gegevens achter, en een van onze experts zal contact met u opnemen. Onze offertes en adviezen zijn geheel vrijblijvend. Wilt u graag een afspraak maken voor een schouwing of bezoekje aan onze showroom? Vernemen we dat graag!

CONTACT

  Volledig Elektrisch Warmtepomp.


  Met een volledig elektrische warmtepomp, zoals de naam al suggereert, ga je volledig elektrisch verwarmen en neem je afscheid van gas als energiebron. Deze warmtepomp zorgt zowel voor de verwarming van je huis als voor het opwarmen van warm tapwater. In plaats van een traditionele cv-ketel wordt een boilervat gebruikt om je huis van warm water te voorzien.

  Een goed geïsoleerde woning is essentieel voor een effectieve werking van de all-electric warmtepomp. Daarnaast vereist dit systeem een verwarmingssysteem met lage temperatuur. De initiële investering is doorgaans groter dan bij een hybride warmtepomp, maar met een all-electric warmtepomp ben je volledig klaar voor de toekomst.

  Hybride met Cv-ketel.


  Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van deze hybride warmtepomp is dat u een ingebouwde cv-ketel erbij zit. Zo hoeft u geen aparte cv-ketel te nemen indien uw cv-ketel ouder is dan 7 jaar. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en is dus ideaal in combinatie met zonnepanelen. In Nederland gebruiken we over het algemeen gas om een woning te verwarmen. De hybride warmtepomp is dus een goede optie om het gasverbruik te verlagen.

  Hybride zonder Cv-ketel.


  Een hybride warmtepomp is een combinatie van een HR-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp zorgt het grootste deel van het jaar voor het verwarmen van het huis. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Alleen voor het verwarmen van tapwater en het verwarmen van de woning tijdens extreem koude dagen, springt de HR-ketel aan. Een groot voordeel van deze hybride warmtepomp is dat u hem bij een bestaande HR-ketel kunt plaatsen indien deze niet ouder is dan 7 jaar. Een hybride warmtepomp werkt op stroom en is dus ideaal in combinatie met zonnepanelen. In Nederland gebruiken we over het algemeen gas om een woning te verwarmen. De hybride warmtepomp is dus een goede optie om het gasverbruik te verlagen.

  Belangrijke laatste Weetjes!

  Bezoek onze Showroom.


  Onze showroom, gevestigd in Roermond, biedt een inspirerende omgeving waar je onze producten kunt bekijken en ervaren. Ons deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke behoeften en budget, natuurlijk samen met een kopje koffie! Een huisscan ter plaatsen is ook mogelijk.

  Deze Famillies waren u voor.