Remeha Elga Ace.


De Remeha Elga Ace is een hybride warmtepomp die slim samenwerkt met je cv-ketel om je huis lekker warm te houden. Met een hybride warmtepomp krijg je het beste van twee werelden: de duurzaamheid van een warmtepomp en de betrouwbaarheid van je vertrouwde cv-ketel. We leggen je graag uit hoe je deze warmtepomp optimaal kunt gebruiken, hoe je de temperatuur goed instelt en wat je kunt doen als er iets misgaat.

Besturing.


Met de Remeha Elga Ace regel je de temperatuur makkelijk via je thermostaat, omdat de warmtepomp slim samenwerkt met de cv-ketel. Wil je nog meer gemak? Dan is de eTwist-thermostaat van Remeha een top keuze. Met deze thermostaat en de bijbehorende Remeha Home app kun je allerlei instellingen aanpassen, zoals de vakantiemodus of de stille modus. Zo heb je altijd en overal controle over je verwarming.

Instellingen Remeha Elga Ace

1Temperatuur instellen Remeha Elga Ace
Bij een hybride warmtepomp is het slim om een constante temperatuur aan te houden. Zo verbruik je namelijk zo min mogelijk energie. Als de temperatuur te veel zakt, moet de cv-ketel harder werken om je huis weer warm te krijgen, wat zorgt voor een hoger gasverbruik.


Hieronder vind je stappen om de energietarieven in te stellen:


 1. eTwist uit de ruststand halen: Beweeg de thermostaat of druk lang op de knop met het Remeha-logo.
 2. Temperatuur aanpassen: Draai aan de knop om de temperatuur met 0,5°C te verhogen of verlagen. Op de temperatuurschaal boven de knop zie je de huidige temperatuur in het wit en de gewenste temperatuur in kleine cijfers naast de schaal.
 3. Temperatuur instellen: Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, verdwijnt de temperatuurschaal uit beeld.
2Stille modus instellen Remeha Elga Ace
Wil je het geluid van de buitenunit verminderen voor een bepaalde tijd? Dat kan met de stille modus. Let wel, het comfort kan in deze periode iets lager zijn en de energiekosten kunnen iets stijgen.


Zo stel je de stille modus in:


 1. Druk op de menuknop van de binnenunit.
 2. Draai de grote ronde knop naar rechts totdat je 'installateur' ziet. Druk dan op de knop om te bevestigen.
 3. Op het display verschijnt nu een waarschuwing dat de instellingen in het installateursmenu de prestaties van je apparaat kunnen beïnvloeden. Deze melding kun je negeren.
 4. Ga naar 'Systeeminstallatie' > 'Warmtepomp' > 'Stil'.
 5. Stel de volgende parameters in:
  • Stille modus: Ja
  • Start Stille Werking: 22:00
  • Eind Stille Werking: 06:00
 6. Bevestig door op de selectieknop te drukken.


En dat is het! Nu zal je warmtepomp in de stille modus werken tussen 22:00 en 06:00.
3Vakantiemodus instellen Remeha Elga Ace
Als je een paar dagen of langer (minimaal 2 dagen) van huis bent, kan het slim zijn om de temperatuur wat lager te zetten. Een handige manier om dit te doen is door je warmtepomp op vakantiemodus te zetten. Zet de vakantiemodus ongeveer een dag voordat je thuiskomt uit, zodat je huis weer lekker op temperatuur is als je thuiskomt.


Hieronder leggen we uit hoe je de vakantiemodus instelt:


 1. Druk op de menuknop van de binnenunit.
 2. Draai aan de knop om naar het scherm van de relevante zone te gaan.
 3. Druk op de selectieknop (de knop met het Remeha-logo).
 4. Kies 'werkingsmodus' en daarna 'vakantie'.
 5. Voer de start- en einddatum in, inclusief tijden, voor de periode dat je weg bent.
 6. Stel de temperatuur in voor de periode dat je afwezig bent en selecteer 'bevestigen' om je instellingen op te slaan.


Zo zorg je ervoor dat je energie bespaart terwijl je van huis bent! Let op: Pas geen andere instellingen aan zonder ons advies. Dit kan namelijk de werking en garantie van het apparaat beïnvloeden.
4Hybride modus instellen Remeha Elga Ace
Het systeem van de warmtepomp probeert op basis van de energieprijzen de energiekosten te verbeteren. Dit doet die door op een standaard programma te draaien genaamd kosten. Wanneer u liever een andere modus heeft zoals minder CO2 uitstoten dan kunt u dit ook wisselen. Wel moet u rekening houden met het feit dat wanneer u een nieuw programma kiest, dat dit dan impact kan hebben op de besparing en het gebruik van de warmtepomp.


Hieronder leggen we uit hoe je de modus instelt:


 1. Druk op de menuknop van de binnenunit.
 2. Draai de grote ronde knop naar rechts totdat je 'installateur' ziet. Druk dan op de knop om te bevestigen.
 3. Op het display verschijnt nu een waarschuwing dat de instellingen in het installateursmenu de prestaties van je apparaat kunnen beïnvloeden. Deze melding kun je negeren.
 4. Druk op 'systeeminstallatie', vervolgens 'warmtepomp' en selecteer hier de 'hybride modus'.
 5. Kies de gewenste modus. Er zijn 4 keuzes beschikbaar:
  • Geen: Er zal geen optimalisatie plaatsvinden. Dat betekent dat de warmtepomp start ongeacht de omstandigheden. Als het nodig is, zal de cv-ketel bijspringen.
  • Primaire energie: De regelaar kiest de generator die de minste primaire energie verbruikt.
  • Hybride CO2: De regelaar kiest de generator die de minste CO2 uitstoot.
  • Kosten: De regelaar kiest de generator die op dat moment het goedkoopst is.
 6. Bevestig door op de selectieknop te drukken.


En dat is het! Zo stel je eenvoudig de modus in die het beste bij jouw voorkeuren past. Let wel op: Pas geen andere instellingen aan zonder ons advies. Dit kan namelijk de werking en garantie van het apparaat beïnvloeden.
5Energietarieven instellen Remeha Elga Ace
Je warmtepomp staat standaard ingesteld op het programma 'kosten', dat helpt om je energiekosten te optimaliseren op basis van je energieprijzen. Je kunt dit programma nog beter laten werken door je eigen energietarieven in te voeren.


Volg de onderstaande stappen om de energietarieven in te stellen:


 1. Druk op de menuknop van de binnenunit.
 2. Draai de grote ronde knop naar rechts totdat de optie 'installateur' verschijnt. Druk op de grote ronde knop om dit te bevestigen.
 3. Er verschijnt een waarschuwing dat het wijzigen van instellingen in het installateursmenu de prestaties van je apparaat kan beïnvloeden. Je kunt deze melding negeren.
 4. Druk op 'systeeminstallatie', kies vervolgens 'warmtepomp' en selecteer 'hybride modus'.
 5. Je kunt nu drie verschillende tarieven instellen:
  • Piektarief stroom: staat standaard op €0,22
  • Daltarief stroom: staat standaard op €0,22
  • Gas- of oliekosten: staat standaard op €0,77
 6. Draai aan de grote ronde knop om het tarief te wijzigen. Druk op de grote ronde knop om je nieuwe tarief te bevestigen.


Met deze stappen kun je je warmtepomp optimaal laten werken volgens jouw eigen energietarieven.

Onderhoud Remeha Elga Ace.


Het is essentieel om regelmatig te controleren of je warmtepomp goed werkt. Hoewel veel dingen op afstand kunnen worden gemonitord, zijn er ook zaken die je zelf in de gaten moet houden. Let op vreemde geluiden, temperatuurveranderingen of andere tekenen dat de pomp niet goed werkt. Door regelmatig te checken, kun je problemen tijdig ontdekken en oplossen. Hier zijn enkele dingen die je zelf kunt doen:

Buitenunit Vrijhouden
Je warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom de buitenunit is, zodat de lucht vrij kan stromen. Dit helpt de warmtepomp efficiënter te werken. Bovendien maakt een vrije ruimte het onderhoud en reparaties makkelijker, omdat er geen obstakels in de weg staan.

Bijvullen en Ontluchten
Voor een optimale werking moet de druk in het cv-systeem tussen de 1,5 en 2 bar zijn. Als de druk onder de 1,2 bar komt, moet je het systeem bijvullen. Bij een te lage druk verschijnt er een storingscode op het display. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht bij komt tijdens het bijvullen. De binnenunit ontlucht zichzelf (als de automatische ontluchter is ingeschakeld).

In de onderstaande video laten we precies zien hoe je zelf de cv-ketel kunt bijvullen.

Storingen.


Wanneer er een storing op de display van de binnenunit of op de eTwist verschijnt, is het goed om te weten dat veel van deze meldingen vanzelf weer verdwijnen. Het is daarom slim om eerst even af te wachten voordat je verdere actie onderneemt. Mocht de storing niet verdwijnen, dan zijn er een paar dingen die je zelf kunt proberen om het probleem op te lossen.

Resetten
Een van de eerste stappen die je kunt proberen, is het resetten van de warmtepomp. Dit doe je zo:

 • Haal de stekker uit het stopcontact. Als de warmtepomp op een eigen groep is aangesloten, kun je ook de betreffende groep in de groepenkast uitschakelen.
 • Wacht minimaal 1 minuut voordat je de stekker weer in het stopcontact stopt of de groep weer inschakelt.

Als de storing na deze stappen nog steeds niet is opgelost, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder!

Antwoord niet gevonden? Neem contact met ons op


Stuur ons een e-mail of bel ons. Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen in onze showroom in Roermond. Gelieve wel een afspraak van te voren maken om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

CONTACT